Brittiska regeringen river sönder Magna Carta – 800 år gamla rättigheter avskaffats

Britiska regeringen river sönder Magna Carta - 800 år gamla rättigheter avskaffats

Emellanåt borde man låter argen växa, låta den finna sin egen nivå, låta den brinna, brinna, brinna och förvandla sig till ett arktiska vinterkyla ursinne.

Så kände jag mig när jag läste ett brev från min brittiska börsmäklare. Det var en liten enkät, därför att det finns några nya statliga förordningar som påverkar mäklarens kunder.

Okej, så du måste fylla ute ett par arken av dåraktiga och inkräktande frågor, varifrån kommer ilskan ?

Orsaken är att brevet menar att om jag tillför inte alla krävda information ska mäklare sätta inskräkningar till mitt konto som kommer att inverka min förmågå att behandlar mina investeringar. Det se ut som om de ska beslagta mina pengar !

År 1215 avtalade Kung John ett stort samförstånd med Englands friherrarna, kallas Magna Carta, som innehöll (sats 39) rätten till behörig process. Nuförtiden förstår man att behörig process betyder att ingen kan straffas eller bötfallas, utan att veta under vilket lag, att höra beviset, att kunna ha juridisk ombud, och att kunna svara anklagelsen framför en domare och jury.

Men idag den brittiska regeringen tror att de kan ostraffat ta bort mans livsförtjänst, utan mer process än att läsa en enkät och att kryssa för en ruta.

Emellanåt borde man låter argen växa, låta den finna sin egen nivå, låta den brinna, brinna, brinna och förvandla sig till ett arktiska vinterkyla ursinne.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: